SFEER Congres 2019 - De Rol van de Belastinglobby

Deelname

Aanmelden mogelijk tot
6 mrt. 2019 16:10:00
Aanmelden

Over dit evenement

Categorie
Academisch
Organisator
Bestuur IV
Datum en tijd
7 mrt. 2019 18:30 - 21:30
Locatie
De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10 1017 RR Amsterdam

SFEER Congres 2019 - De Rol van de Belastinglobby

Het is weer tijd voor het enige echte SFEER Congres! 

Het houdt Nederland en de wereld bezig: met een verlanglijstje in de achterzak lopen lobbyisten de deur plat bij ministers en hun ambtenaren en weten zij het beleid naar hun hand te zetten. Maar klopt dat beeld wel? Waarom wordt er gelobbyd, hoe werkt lobbyen, is het wenselijk en wat is het effect? De verschillende belanghebbende en de bijbehorende verschillende invalshoeken geven ons stof tot nadenken. 

Daarom presenteren wij jullie in samenwerking met het Register Belastingadviseurs vol trots het onderwerp van het SFEER Congres 2019: de Rol van de Belastinglobby!

Tijdens een avondvullend programma zullen vier spraakmakende sprekers ons meenemen in de geheime wereld waar fiscaliteit en public affairs elkaar kruisen. Vier zeer verschillende sprekers zullen ieder hun kant van het verhaal belichten: van onderzoeker naar belastingontwijking tot professioneel public affairs-consultant, na deze avond zijn is meer dan slechts een tipje van de lobbysluier opgelicht. 

Tijdens de avond komen o.a. aan het woord:

mr. Sylvester Schenk - Directeur fiscale zaken bij het Register Belastingadviseur
drs. Jurgen de Vries - Voorzitter Bond voor Belastingbetalers en partner bij PBLCO
Jasper van Teeffelen MSc. - Onderzoeker belastingontwijking en zakelijke lobby bij Center for Research on Multinational Corporations (SOMO)

Toegang is voor leden gratis. Externen* betalen €5,00. Hiervoor krijg je niet alleen toegang tot het evenement, maar ook tot de gezellige borrel achteraf waar meer dan genoeg ruimte is om met elkaar na te praten. 

*Toegang is vooralsnog enkel open voor studenten en medewerkers van de Universiteit van Amsterdam en leden van het Register Belastingadviseurs.