Penningmeester

basfotosite.jpg

Lees hieronder de ervaring van Bas van Corven als Penningmeester van Bestuur IX.

''De afgelopen zes maanden heb ik verschillende taken uitgevoerd als penningmeester van onze vereniging. Als penningmeester draag je de verantwoordelijkheid voor de financiën, zoals het opstellen en presenteren van de begroting tijdens de ALV, het innen van contributies en het beheren van betalingen van leden en partners. Ook ben je betrokken bij het opstellen van contracten en facturen voor partners en onderhoud je contact met de penningmeesters van commissies en medebestuursleden. Gedurende het jaar werk je samen met de KasCommissie en ben je verantwoordelijk voor btw-aangiftes elk kwartaal.

Als bestuurslid werk je nauw samen met andere bestuursleden en de commissie die je coördineert, waarbij je belangrijke vaardigheden ontwikkelt die niet altijd in de collegebanken worden geleerd. Ik heb het afgelopen halfjaar veel nieuwe vriendschappen gesloten en mooie momenten beleefd tijdens deze intensieve samenwerking.

Een bijzonder aspect van dit jaar als penningmeester was het herzien van de administratie en gerelateerde processen, wat erg interessant en leerzaam was. Kortom, een bestuursjaar biedt een leuke en leerzame ervaring waarin je jezelf kunt uitdagen, nieuwe vriendschappen kunt sluiten en leert samenwerken, en het biedt vooral ook de kans om persoonlijk te groeien. Ik raad een bestuursjaar aan iedereen aan! Als je meer wilt weten over een bestuursjaar of de rol van penningmeester, neem gerust contact met me op via 0611851192.''