Secretaris & HR

Kim_Bestuursfoto.png

Het afgelopen halfjaar zat ik als Secretaris & HR in het bestuur van SFEER, de grootste fiscale vereniging van Amsterdam. Ik voel me trots om deel uit te maken van een team van toegewijde bestuursleden die elk op hun eigen manier bijdragen aan het succes van onze vereniging.

Ik wilde bestuurslid worden bij SFEER, omdat ik mij op persoonlijk gebied wilde ontwikkelen. De meeste mensen kenden mij als redelijk terughoudend en verlegen, daar wilde ik graag aan werken. De afgelopen periode heb ik ontdekt hoe het is om in een team te werken, moeilijke beslissingen te nemen en leiding te geven. Als bestuurslid heb je veel verantwoordelijkheden, zoals het coördineren van verschillende commissies binnen de vereniging en het uitvoeren van je eigen taken. Beslissingen worden altijd in overleg met je bestuursgenoten en commissies gemaakt. Dit heeft mij geleerd hoe je een mening opbouwt op een constructieve manier, hoe je kritiek geeft en hoe je samen tot een oplossing en resultaat komt. Ik merk nu al hoeveel ik heb geleerd, mijzelf heb ontwikkeld en als persoon ben gegroeid. Deze ervaringen neem je mee voor de rest van je leven.

Als bestuurslid Secretaris & HR heb je een belangrijke rol binnen de vereniging. Je onderhoudt het contact met de leden en externe partijen, zoals de universiteit en andere verenigingen. Daarnaast beheer je de administratiesystemen van de vereniging, notuleer je de bestuursvergaderingen en de Algemene Ledenvergadering en vervul je tal van andere diverse taken. Als HR ben je tevens het eerste aanspreekpunt en vertrouwenspersoon voor de leden, een rol die steun biedt aan leden die te maken hebben met ongewenst gedrag binnen de vereniging of studie. Het is een dynamische rol geweest waarbij ik zowel mijn organisatorische vaardigheden als mijn empathisch vermogen heb ingezet.

Een bestuursjaar bied de unieke kans om in contact te komen met grote kantoren, de universiteit en de professionele wereld om je heen, maar het biedt bovenal een jaar vol plezier, nieuwe ontmoetingen en prachtige ervaringen. Tijdens mijn bestuursjaar heb ik vele nieuwe gezichten leren kennen en goede vriendschappen gemaakt. Ik heb deelgenomen aan interessante evenementen, reizen georganiseerd en ook bijgewoond. Samen met mijn bestuursleden hebben we door effectieve communicatie en ondersteuning als team belangrijke stappen gezet om de vereniging te laten groeien en bloeien. 

Een bestuursjaar brengt natuurlijk ook uitdagingen met zich mee, en het is zeker niet altijd even gemakkelijk. Je zult onvermijdelijk te maken krijgen met verschillende problemen die opgelost moeten worden. In zo'n situaties is een flinke dosis motivatie, doorzettingsvermogen en creativiteit zeer waardevol. Maar maak je geen zorgen, want de prachtige momenten die je zult beleven, overtreffen verreweg de moeilijke momenten.

Voor mij is het bestuursjaar een onvergetelijke ervaring geweest die ik voor altijd zal koesteren. Het is een rol die je beloont met waardevolle momenten, vriendschappen voor het leven en een gevoel van trots dat je deel uitmaakt van iets groters dan jezelf. Neem gerust contact op met mij via +31618681055 als je meer informatie wilt over een bestuursjaar, of kom langs bij de Bestuurskamer!

Hopelijk tot snel!

Kim van Bergen