Bestuursfoto_Ruby.png

Lees hieronder de ervaring van Ruby Korshuize als Voorzitter van Bestuur IX.

"Dit jaar heb ik de eer gekregen om de rol van Voorzitter binnen SFEER te mogen vervullen. In het kader van de zoektocht naar Bestuur X, wil ik graag alvast terugblikken op de afgelopen periode. Voor mij was dit jaar rijkelijk gevuld met persoonlijke ontwikkeling, het uitbreiden van mijn netwerk en het creëren van prachtige herinneringen.

Om eerlijk te beginnen vond ik het aangaan van de verantwoordelijkheid gepaard met de functie van Voorzitter enigszins overweldigend. Desondanks heb ik niet getwijfeld om dit op mij te nemen en heb ik geen seconde spijt gehad van mijn keuze voor dit bestuursjaar. Het omgaan met verantwoordelijkheid als Voorzitter heb ik al doende geleerd. Een cruciaal onderdeel van mijn taken als Voorzitter is het afleggen van verantwoording over het gevoerde beleid, met name aan de ALV. Dit proces heeft mij geleerd om nauw samen te werken met mijn medebestuursleden, elke beslissing grondig te overwegen en de motivatie achter onze keuzes helder te communiceren.

Ook heeft deze taak mijn zelfreflectie verbeterd. Fouten maken is geen probleem, zolang je dit maar kunt toegeven en ervan leert. Bovendien heb ik samen met mijn medebestuursleden geleerd dat er altijd oplossingen zijn, al vergt dit soms wat puzzelen en een portie creatief nadenken.

Het leiden van bestuurs- en ALV-vergaderingen vereiste van mij een zorgvuldige voorbereiding van de agenda's, waardoor ik constant op de hoogte moest blijven van lopende zaken binnen de vereniging. Als Voorzitter was het mijn verantwoordelijkheid om een duidelijk overzicht te behouden van alle activiteiten en deadlines, en om mijn medebestuursleden indien nodig bij te staan.

Tot slot coördineer je als Bestuurslid verschillende commissies, wat, naast een flinke dosis gezelligheid, inhoudt dat je samenwerkt met uiteenlopende mensen. Dit heeft mij geleerd hoe je van diverse standpunten tot een gezamenlijk resultaat komt waar iedereen zich in kan vinden en waar je als commissie samen met trots op terugkijkt.

Kortom, ik kijk met veel positiviteit terug op het afgelopen jaar en zou daarom iedereen aanraden om de keuze te maken voor een bestuursjaar. Hoewel deze stap buiten je comfortzone kan liggen, zul je belanden in een prachtig netwerk en waardevolle ervaringen en herinneringen opdoen, die naar mijn mening van onschatbare waarde zijn voor de rest van je leven. Het Voorzitterschap specifiek biedt een fantastische kans om je leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen en jezelf uit te dagen.

Mocht je nog vragen hebben over een bestuursjaar bij SFEER, de functie Voorzitter, mijn ervaring of andere zaken, moedig ik je aan om naar het koffiemoment op 11 mei te komen (locatie wordt later bekend gemaakt). Daarnaast ben ik bereikbaar op +31612077558 en voorzitter@sfeeramsterdam.nl voor vragen en/of kun je langskomen op de bestuurskamer voor koffie en een praatje. Hopelijk tot snel!"