Nieuws

SFEER Congres

SFEER Congres

Beste leden,

We zijn verheugd om jullie uit te nodigen voor ons jaarlijkse fiscaal congres, het SFEER Congres, dat plaatsvindt op woensdag 10 april in De Balie. Als SFEER hebben wij de afgelopen jaren diverse interessante onderwerpen behandeld, maar dit jaar hebben wij ons gericht op een nieuw thema: Business in Europe: Framework for Income Taxation. Kortgezegd: BEFIT. Het BEFIT-voorstel stelt regels voor om een gemeenschappelijk kader voor de vennootschapsbelasting binnen de Europese Unie in te voeren. Het hoofddoel is om de uiteenlopende methoden waarmee de huidige lidstaten de belastinggrondslag bepalen te vervangen. Deze regels zijn van toepassing op bedrijfsgroepen met een gezamenlijke jaarlijkse omzet van meer dan € 750 miljoen. Groepen met een lagere omzet dan € 750 miljoen kunnen kiezen om de BEFIT-regels toe te passen in plaats van het ‘reguliere’ vennootschapsbelastingstelsel. Deze keuze geldt voor vijf jaar. Daarna kunnen deze groepen ervoor kiezen om terug te gaan naar het reguliere stelsel. De Commissie stelt voor dat de lidstaten de BEFIT-richtlijn uiterlijk op 1 januari 2028 in nationaal recht omzetten, zodat de regels vanaf 1 juli 2028 van kracht worden.

Wij hebben vooraanstaande belastingdeskundigen uitgenodigd om dit voorstel onder de loep te nemen en hun inzichten te delen over dit actueel onderwerp uit de Europese fiscaliteit en het invloed op ons Nederlands belastingstelsel. Met trots presenteren wij ook de dagvoorzitter van het congres, de heer Stef van Weeghel. Daarnaast hebben wij ook vier hoogstaande en inspirerende sprekers voor de avond.

De inloop van het congres begint om 18:00 uur in De Balie en belooft een buitengewoon interessante en leerzame avond te worden. Het programma omvat diverse individuele betogen, een levendige paneldiscussie, de mogelijkheid om vragen te stellen en natuurlijk eindigen wij de avond met een gezellige borrel. Wij kijken ernaar uit om stellingen te verdedigen, visies uiteen te zetten, idealen te verwezenlijken, discussies te voeren en uiteraard om samen te proosten op deze inspirerende avond.
 
Het fiscaal congres van SFEER is vrij toegankelijk voor iedereen en er zijn geen kosten aan verbonden. Schrijf je snel in via pagina 'Evenementen' om deze unieke kans niet te missen!

Of klik op deze link.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen