Het SFEER Congres

Over dit evenement

Categorie
Academisch
Organisator
Academische Commissie
Datum en tijd
16 mei 2023 18:30 - 21:30
Locatie
De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam

 Het SFEER Congres

Beste leden,

We zijn verheugd om jullie uit te nodigen voor ons jaarlijkse fiscaal congres, het SFEER Congres, dat plaatsvindt op dinsdag 16 mei in De Balie. Als SFEER hebben wij de afgelopen jaren diverse interessante onderwerpen behandeld, maar dit jaar hebben wij ons gericht op een nieuw thema: rechtvaardigheid. Wij hebben vooraanstaande belastingdeskundigen uitgenodigd om ons belastingstelsel onder de loep te nemen en hun inzichten te delen om de centrale vraag te beantwoorden: is ons belastingstelsel werkelijk rechtvaardig?
 
Met trots presenteren wij ook de dagvoorzitter van het congres, en tevens erelid van onze vereniging, de heer Jan van de Streek. Daarnaast hebben wij ook vier hoogstaande en inspirerende sprekers voor de avond:

Lodewijk Berger: partner bij Jones Day en Chairperson of the Tax Committee of the American Chamber of Commerce in Nederland. Dhr. Berger zal zijn inzichten delen over de rechtvaardigheid m.b.t. de heffing van multinationals;
Sylvia Dikmans: partner bij Houthoff en lid van het dagelijks bestuur van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (de NOB). Dikmans zal spreken over de rechtvaardigheid van het algehele belastingstelsel maar ook over de rol van de NOB m.b.t. de rechtvaardigheid van ons stelsel;
Arjan Lejour: projectleider bij de sector Publieke Financiën van het Centraal Planbureau (CPB) & universitair hoogleraar belastingrecht. Lejour zal zijn visie delen over de rechtvaardigheid m.b.t. de inkomstenbelasting, iets wat hij ook bij het CPB uitvoerig heeft onderzocht;
Sonja Dusarduijn: universitair hoogleraar belastingrecht hoogleraar belastingrecht van de universiteit van tilburg. Haar specialisatie is de methodologie van het belastingrecht. Haar onderzoek is vooral gericht op de kwaliteit van de wetgeving. Dusarduijn zal voornamelijk focussen op de theorieën en inzichten van een (rechtvaardig) belastingstelsel.
 
Het congres begint om 18:30 uur in De Balie en belooft een buitengewoon interessante en leerzame avond te worden. Het programma omvat diverse individuele betogen, een levendige paneldiscussie, de mogelijkheid om vragen te stellen en natuurlijk eindigen wij de avond met een gezellige borrel. Wij kijken ernaar uit om stellingen te verdedigen, visies uiteen te zetten, idealen te verwezenlijken, discussies te voeren en uiteraard om samen te proosten op deze inspirerende avond.
 
Het fiscaal congres van SFEER is vrij toegankelijk voor iedereen en er zijn geen kosten aan verbonden. Schrijf je snel in om deze unieke kans niet te missen!