Bedrijvendag

Over dit evenement

Categorie
Carrière
Datum en tijd
21 apr. 2023 09:00 - 18:30
Locatie
De Bazel

Bedrijvendag

Beste leden,

Op vrijdag 21 april is het weer zover, tijd voor de jaarlijkse Bedrijvendag! De Bedrijvendag belooft na de succesvolle editie van vorig studiejaar weer een grandioos evenement te worden en vindt plaats in het hart van Amsterdam, namelijk in het voormalig hoofdkantoor van de Nederlandse-Handelsmaatschappij, ofwel De Bazel. Hier zijn de 21 meest prestigieuze fiscale kantoren van dit moment aanwezig en staan popelen om jullie, als misschien wel aspirant werknemer, te verwelkomen. De Bedrijvendag is bedoeld om studenten en kantoren met elkaar in contact te brengen. Op deze manier kom je makkelijker in contact met de fiscale arbeidsmarkt en kunnen de kantoren zich van hun beste kant laten zien als mogelijk toekomstige werkgever. 

Hoe ziet deze dag er uit? 
Vanaf 9:00 uur worden jullie hartelijk ontvangen met een kopje thee of koffie, waarna we de dag beginnen met een plenaire opening. Meerdere gerenommeerde gastsprekers uit verschillende hoeken binnen de fiscaliteit gaan jou enthousiasmeren over hun vak en je er in vogelvlucht in meenemen. Na afloop van deze groepssessie zullen we verder gaan met verschillende workshops waarvoor jij je kan inschrijven. De workshops worden gegeven door de kantoren zelf en op deze manier word je direct ondergedompeld in de manier waarop zij te werk gaan. Aansluitend zullen er individuele gesprekken plaatsvinden om de kantoren beter te leren kennen. Zowel studenten als kantoren kunnen hiervoor hun voorkeur uiten en krijgen zo mogelijk de tijd om individueel kennis met elkaar te maken. Dit is dan jouw kans om eventueel een stage of werkstudentschap binnen te slepen! 

Tussen de workshops en gesprekken door wordt de lunch verzorgd, is er een uitgebreide informatiemarkt waar je onder andere in gesprek kan gaan met het Openbaar Ministerie, en kan je zelfs een kijkje nemen in het museum van het stadsarchief van Amsterdam. We sluiten de dag vervolgens af met een feestelijke borrel in de prachtige welkomsthal van De Bazel. 

Zorg dat je CV gefinetuned is en meld je aan hier via de site!

Hieronder volgt een uitleg van de activiteiten op de Bedrijvendag. 

Plenaire sessie
De dag begint met een plenaire sessie voor alle studenten gezamenlijk in de mooiste en grootste zaal van De Bazel. Tijdens de plenaire sessie gaan een drietal gastsprekers hun visie op het thema belichten en is er ruimte voor discussie. Ben je benieuwd naar de sprekers van dit jaar? Houd dan onze kanalen in de gaten! De drie gastsprekers worden naar aanloop van de Bedrijvendag onthuld. De plenaire sessie duurt ongeveer twee uur. 

Kantoorworkshops
Na de plenaire sessie gaan de workshops, net zoals de individuele gesprekken, meteen van start. Deelnemende kantoren presenteren hierbij op hun eigen manier wie zij zijn en waar zij voor staan. Dit is dus een mooie gelegenheid om op een laagdrempelige manier de desbetreffende kantoren te leren kennen. Jij kunt bij het aanmelden jouw voorkeur doorgeven met welke kantoren jij graag wilt kennismaken tijdens deze workshops. Er zijn in totaal vijf rondes van 45 minuten per workshop.

Individuele gesprekken
Op het moment dat jij jezelf inschrijft voor de Bedrijvendag, krijg je de mogelijkheid om aan te geven of, en met welke kantoren, jij individuele gesprekken wenst aan te gaan. Deze gesprekken kunnen zowel heel oriënterend zijn, maar indien jij al zeer enthousiast bent over een bepaald kantoor is dit ook zeker een goede kans om direct een werkstudentschap te bemachtigen. Een gesprek duurt 20 minuten. Jij wordt voor een dergelijk gesprek geselecteerd op basis van jouw cv, zorg dus dat deze tip-top is! Door deze gesprekken krijgt een kantoor de kans om jou beter te leren kennen en krijg jij ook de mogelijkheid om écht persoonlijk kennis te maken met een aantal fiscale kantoren. 

Wil jij de medewerkers van een kantoor leren kennen, de bedrijfscultuur van een kantoor ontdekken of ben jij geïnteresseerd in een stageplek of werkstudentschap? Meld je dan aan voor een individueel gesprek!

De lunch
Tussen de rondes door, om ca. 13:30 uur, is het tijd voor een lunch die wordt verzorgd door SFEER. Tijdens de lunch heb jij de mogelijkheid om even rond te lopen door de informatiemarkt, of om even uit te rusten. 

Borrel
Om de dag af te sluiten, vindt er achteraf een borrel plaats. Onder het genot van een drankje kan jij hier lekker napraten met je medestudenten, of nog de mogelijkheid benutten om een laatste gesprek te voeren met medewerkers van de deelnemende kantoren.