Bedrijvendag 2023

Over dit evenement

Categorie
Carrière
Organisator
Carrièrecommissie
Datum en tijd
23 nov. 2023 09:00 - 19:00
Locatie
Postillion Hotel Amsterdam, Paul van Vlissingenstraat 9-11

Bedrijvendag 2023

Beste leden,

Op donderdag 23 november is het weer zover, tijd voor de jaarlijkse Bedrijvendag! De Bedrijvendag belooft na de succesvolle editie van vorig studiejaar weer een grandioos evenement te worden en vindt plaats in Amsterdam, namelijk in het Postillion Hotel. Hier zijn de 25 meest prestigieuze fiscale kantoren van dit moment aanwezig en staan te popelen om jullie, misschien wel als aspirant werknemer, te verwelkomen. De Bedrijvendag is bedoeld om studenten en kantoren met elkaar in contact te brengen. Op deze manier kom je makkelijker in aanraking met de fiscale arbeidsmarkt en kunnen de kantoren zich van hun beste kant laten zien als mogelijk toekomstige werkgever. 

 

Hoe ziet deze dag er uit? 

Vanaf 9:00 uur worden jullie hartelijk ontvangen met een kopje thee of koffie, waarna we de dag beginnen met een plenaire opening. Vervolgens zullen jullie een toespraak krijgen over de fiscaliteit van een gerenommeerde fiscalist. Hiermee worden jullie hopelijk geënthousiasmeerd over de fiscaliteit en krijgen jullie in vogelvlucht een tour door de fiscale wereld. Na afloop van deze groepssessie zullen we verder gaan met verschillende workshops waarvoor jij je kan inschrijven. De workshops worden gegeven door de kantoren zelf en op deze manier word je direct ondergedompeld in de manier waarop zij te werk gaan. Aansluitend zullen er individuele gesprekken plaatsvinden om de kantoren beter te leren kennen. Zowel studenten als kantoren kunnen hiervoor hun voorkeur uiten en krijgen zo de tijd om individueel kennis met elkaar te maken. Dit is dan jouw kans om eventueel een stage of werkstudentschap binnen te slepen! 

Tussen de workshops en gesprekken door wordt er een heerlijke driegangen lunch verzorgd en is er een uitgebreide informatiemarkt waar je onder andere in gesprek kan gaan met alle deelnemende kantoren. We sluiten de dag vervolgens af met een feestelijke borrel op locatie. 

Hieronder volgt een uitleg van de activiteiten op de Bedrijvendag. 


Plenaire sessie
De dag begint met een plenaire sessie voor alle studenten gezamenlijk in de mooiste en grootste zaal van Postillion Amsterdam. Tijdens de plenaire sessie gaat een spreker zijn visie op het thema belichten en is er mogelijk ruimte voor discussie. Ben je benieuwd naar de spreker van dit jaar? Houd dan onze kanalen in de gaten! De gastspreker zal bekend worden gemaakt naar aanloop van de Bedrijvendag. De plenaire sessie duurt ongeveer één uur. 


Kantoorworkshops
Na de plenaire sessie gaan de workshops, net zoals de individuele gesprekken, meteen van start. Deelnemende kantoren presenteren hierbij op hun eigen manier wie zij zijn en waar zij voor staan. Dit is dus een mooie gelegenheid om op een laagdrempelige manier de desbetreffende kantoren te leren kennen. Jij kunt bij het aanmelden jouw voorkeur doorgeven met welke kantoren jij graag wilt kennismaken tijdens deze workshops. Er zijn in totaal vier rondes van 45 minuten per workshop.


Individuele gesprekken
Op het moment dat jij jezelf inschrijft voor de Bedrijvendag, krijg je de mogelijkheid om aan te geven of, en met welke kantoren, jij individuele gesprekken wenst aan te gaan. Deze gesprekken kunnen zowel heel oriënterend zijn, maar indien jij al zeer enthousiast bent over een bepaald kantoor is dit ook zeker een goede kans om direct een werkstudentschap te bemachtigen. Een gesprek duurt 20-25 minuten. Jij wordt voor een dergelijk gesprek geselecteerd op basis van jouw cv, zorg dus dat deze tip-top is! Door deze gesprekken krijgt een kantoor de kans om jou beter te leren kennen en krijg jij ook de mogelijkheid om écht persoonlijk kennis te maken met een aantal fiscale kantoren. 

Wil jij de medewerkers van een kantoor leren kennen, de bedrijfscultuur van een kantoor ontdekken of ben jij geïnteresseerd in een stageplek of werkstudentschap? Meld je dan aan voor een individueel gesprek!


De lunch
Tussen de rondes door, om ca. 13:00 uur, is het tijd voor een uitgebreide driegangen lunch. Tijdens de lunch heb jij de mogelijkheid om plaats te nemen bij deelnemende kantoren. Hiervoor geef jij je voorkeuren op. 


Borrel
Om de dag af te sluiten, vindt er achteraf een borrel plaats. Onder het genot van een drankje kan jij hier lekker napraten met je medestudenten, of nog de mogelijkheid benutten om een laatste gesprek te voeren met medewerkers van de deelnemende kantoren.


Zorg dat je CV gefinetuned is en meld je nu aan! De aanmeldingen sluiten maandag 6 november om 23:59 uur, dus zorg dat je er snel bij bent!