Voorzitter: Rowan Piers

BF-Rowan.jpg

Het afgelopen halfjaar heb ik samen met mijn bestuursgenoten aan het roer mogen staan van de grootste fiscale vereniging van Amsterdam. Hoewel er nog vele mooie dingen op de planning staan aankomende tijd vertel ik je alvast graag over mijn ervaring.    

Als voorzitter heb je veel verantwoordelijkheid en coördineer je de verschillende functies binnen het bestuur. Ik vind het zelf de leukste functie omdat je eigenlijk een beetje alle functies uitvoert en daardoor overzicht hebt van alle activiteiten binnen het bestuur. Je zorgt ervoor dat de deadlines gehaald worden en bent vliegende keep indien nodig.    

Samen met je bestuur creëer je een duidelijke visie en strategie. Het is aan jou om ervoor zorgen dat alle stappen die worden genomen hiermee in lijn zijn. Als voorzitter help je je medebestuursleden te motiveren en inspireren om zo het beste uit zichzelf te halen. Dit geeft een gevoel van voldoening en trots wanneer je ziet hoe het bestuur groeit en zich ontwikkelt.    

Als je het mij vraagt is de functie van voorzitter dus een van de leukste en meest uitdagende functies binnen een bestuur. Je hebt veel verantwoordelijkheid, maar ook de mogelijkheid om creatief te zijn en anderen te helpen groeien. Het is een fantastische kans om je leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen en jezelf uit te dagen.    

Een van de leukste aspecten van het bestuursjaar is het opbouwen van vriendschappen. Je werkt intensief samen met andere bestuursleden en leert elkaar op een andere manier kennen dan wanneer je alleen maar studiegenoten bent. De hechte band die je opbouwt met je medebestuursleden kan blijvend zijn, zelfs als jullie na het bestuursjaar verschillende wegen inslaan.  

 Samenwerken is een andere belangrijke vaardigheid die je ontwikkelt tijdens een bestuursjaar. Het bestuur is als een team dat samenwerkt om doelen te bereiken en successen te behalen. Door de verschillende talenten en perspectieven van elk bestuurslid te combineren, kun je echt tot fantastische resultaten komen. Je leert omgaan met meningsverschillen en hoe je deze op een constructieve manier kunt oplossen.    

Kortom, een bestuursjaar is een geweldige manier om jezelf uit te dagen en te ontwikkelen. Het kan druk en uitdagend zijn, maar het biedt ook de kans om vrienden te maken voor het leven. Ik zou het iedereen aanraden die de kans krijgt om een bestuursjaar te doen!   Wil je meer weten over de functie voorzitter of over een bestuursjaar in het algemeen kan je mij altijd appen of bellen via 0633097897 en/of langskomen op het koffiemomentje op zondag 23 april om 13:00 uur (locatie wordt later bekendgemaakt).