Secretaris & HR: Shamiem Khoshiwal

BF-Shamiem.jpg

Het afgelopen halfjaar zat ik als Secretaris & HR in het bestuur van de grootste fiscale vereniging van Amsterdam, het leuke SFEER. Mijn bestuursjaar ervaar ik als uitdagend en zeer inspirerend. Ik ben bijzonder trots om deel uit te maken van een team van toegewijde bestuursleden die elk op hun eigen unieke manier bijdragen aan het succes van onze vereniging.

Ik ben dit avontuur aangegaan, omdat ik mij graag verder wilde ontwikkelen op persoonlijk en bestuurlijk gebied. Tijdens dit avontuur heb ik ontdekt hoe het is om in een team te werken, moeilijke beslissingen te nemen en leiding te geven. Als bestuurslid heb je veel verantwoordelijkheden, zoals het coördineren van verschillende commissies binnen de vereniging en het uitvoeren van je eigen taken. Beslissingen worden altijd in overleg met je bestuursgenoten en commissies gemaakt. Dit heeft mij geleerd hoe je een mening opbouwt op een constructieve manier, hoe je kritiek geeft en hoe je samen tot een oplossing en resultaat komt. Na een halfjaar bestuur merk ik al hoeveel ik heb geleerd, mijzelf heb ontwikkeld en als persoon ben gegroeid. Alle ervaringen neem je mee voor de rest van je leven.

Als bestuurslid Secretaris & HR ben je van cruciaal belang binnen de vereniging. Je onderhoudt het contact met de leden en externe partijen, zoals de universiteit en andere verenigingen. Daarnaast beheer je de administratiesystemen van de vereniging, notuleer je de bestuursvergaderingen en de Algemene Ledenvergadering en vervul je tal van andere diverse taken. Als HR ben je tevens het eerste aanspreekpunt en vertrouwenspersoon voor de leden, een rol die steun biedt aan leden die te maken hebben met ongewenst gedrag binnen de vereniging of studie.

Een bestuursjaar bied de unieke kans om nauw in contact te komen met grote kantoren, de universiteit en de professionele wereld om je heen. Het is een uitgelezen moment om te netwerken en je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren, maar het biedt bovenal een jaar vol plezier, nieuwe ontmoetingen en onschatbare ervaringen. Tijdens mijn bestuursjaar heb ik vele nieuwe gezichten leren kennen en goede vriendschappen gemaakt. Ik heb deelgenomen aan prachtige evenementen,  reizen georganiseerd en bijgewoond. Dit alles heb ik samen met mijn bestuursgenoten gedaan, die ik nu als vrienden voor het leven beschouw. Als bestuurslid sta je er nooit alleen voor. Mijn medebestuurders stonden altijd voor mij klaar, door dik en dun en dat leidt tot een hechte band.

Een bestuursjaar kan uitdagend zijn en uiteraard gaat niet alles van het leien dakje. Zo zullen er genoeg problemen op je pad komen die je moet oplossen. Een goede portie motivatie, doorzettingsvermogen en creativiteit is daarom van harte aanbevolen. Maar maak je niet ongerust, de mooie momenten overtreffen de moeilijke momenten in veelvoud.

Voor mij is het bestuursjaar een onvergetelijke ervaring geweest die ik voor altijd zal koesteren. Lid zijn van het bestuur is een optimale manier om jezelf uit te dagen, te ontwikkelen, alvast kennis te maken met de professionele wereld en vrienden te maken voor het leven. Neem gerust contact op met mij via +31640617389 om meer informatie te willen over een bestuursjaar, ik sta graag voor je klaar. Of kom langs in onze gezellige bestuurskamer.

Hopelijk tot snel!

Shamiem Khoshiwal