Commissaris Media

DSC05130_1.jpg

Lees hieronder de ervaring van Eva van der Zee als Commissaris Media van Bestuur IX.

Starten met een bestuursjaar voelt enorm gek. Van de een op de andere dag ben je opeens bezig met het draaiende houden van een zeer actieve vereniging. Er komt dus ook veel verantwoordelijkheid op je te liggen. Dit klinkt heel spannend en voelt ook best gek, maar aan het eind van de dag is deze unieke ervaring dé ervaring om enorm veel van te leren, hoe cliche het ook klinkt. 

Het leuke aan SFEER vind ik de enorme diversiteit van de leden. Het is geen kliekje met alleen maar hetzelfde soort mens. Iedereen is zo anders en doet heel veel verschillende dingen, maar zie je dan toch weer op de SFEER evenementen verschijnen. Hierdoor heb ik heel veel fantastische mensen ontmoet, die ik normaal misschien wel nooit tegen het lijf was gelopen. Deze diverse groep zorgt er ook echt voor dat geen dag of nacht hetzelfde is en dat elk evenement weer anders is. De mensen van SFEER zie ik als enorm accepterend, enthousiast en lief. Een groep van fantastische individuen die allemaal kleur geven aan fantastische avonden. Deze diversiteit zorgt er echt voor dat elk evenement weer leuk is. 

Die diversiteit zie je ook terug in het bestuur, iedereen is compleet anders en toch werken we samen. Zo moet je elkaar ook helpen en elkaar aanvullen. Waar ik zelf vaak enorm chaotisch kan zijn, merk ik dat mijn bestuursgenoten juist heel nauwkeurig zijn en mij aanvullen. Dit werkt dan ook weer de andere kant op, waardoor er een mooie balans ontstaat. Het is ook echt bijzonder om met een groep opeens elke dag samen te werken, en zorgt ervoor dat je je leert aanpassen en je communicatieve vaardigheden verbetert. 

De functie van commissaris media is ontzettend leuk. Waar het hele bestuur met van alles bezig is, ben jij de verbindende factor om alle activiteiten te communiceren naar de leden. Dit zorgt ervoor dat je constant op de hoogte bent van alles wat gaande is binnen de vereniging. Je staat dus in het middelpunt. Dit brengt wederom ook de nodige verantwoordelijkheid met zich mee, waarbij je snel groeit in het opbouwen van een professionele houding. 

Mijn leukste activiteit van afgelopen jaar was de bedrijvendag. Natuurlijk zou ik een van de reisjes kunnen noemen, maar toch vond ik als bestuurslid de bedrijvendag extra speciaal. Op de bedrijvendag komt in een korte tijd alles samen: de partners, leden & commissie organiseren een dag waar heel SFEER aanwezig is, en mogelijk een hele carrière uithaalt. Om dit met zijn allen te regelen en te zien hoe het uitpakt is echt enorm bijzonder en ik vond onze bedrijvendag ook zeker geslaagd. 

Kortom: Door mijn bestuursjaar heb ik onwijs veel leuke mensen ontmoet, mezelf leren kennen en mezelf onwijs kunnen verbeteren. Deze ervaring is echt als geen ander en helpt je onwijs op weg in je verdere loopbaan. Naast de serieuze kant maak je onwijs toffe dingen mee, samen met de leden waar je wat voor terugdoet.

Mocht je nog vragen hebben over een bestuursjaar bij SFEER, de functie commissaris media, Eva haar ervaring of andere zaken, moedig ik jullie aan om naar het koffiemoment op 11 mei te komen (locatie wordt later bekend gemaakt). Daarnaast is Eva bereikbaar op +31620392983 en media@sfeeramsterdam.nl en/of kun je langskomen op de bestuurskamer voor koffie en een praatje. Hopelijk tot snel!