Functieomschrijvingen

Het bestuur van SFEER is vijf functies rijk. We hebben een Voorzitter, Penningmeester, Secretaris & HR, Commissaris Extern en een Commissaris media. Naast de functie-specifieke taken coördineert elk bestuurslid één of meerdere commissies. Hieronder lees je meer over de taken die bij de verschillende functies horen. Wil je het huidig bestuur persoonlijk spreken om meer te weten te komen? Op 16 april organiseren wij een informatie-momentje om al jouw vragen te beantwoorden! Meer info hierover volgt!


Voorzitter

De Voorzitter is eindverantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van SFEER. Dit doe je door de bestuursvergaderingen en algemene ledenvergaderingen voor te zitten en een overzicht te houden van alles wat er gebeurt binnen de vereniging. Je visie en ideeën zet je samen met het bestuur vast in het beleidsplan en je draagt zorg voor het behalen van de doelen door het jaarverslag op te stellen. De Voorzitter is echter niet de ‘baas’ van het bestuur; je bent juist een vliegende keep die van alles doet en overal meehelpt. Dat vereist een flexibele houding en interesse voor alle aspecten van het besturen van SFEER. Maar boven alles ben je hét gezicht van de vereniging; je houdt veel (schriftelijk) contact met de universiteit en instanties ver daarbuiten en je bent niet bang om tijdens een evenement het podium te betreden. Kortom: een functie waar je al je energie in kwijt kan en waar een brede lach een vereiste is!


Penningmeester

De Penningmeester heeft als doel om de vereniging in balans te houden. Aan het begin van het jaar stel je een begroting op, die voor de rest van het jaar moet worden nageleefd. Bij de budgettering weeg je de belangen van alle bij de vereniging betrokken partijen af. Je werkt nauw samen met verschillende bestuurs- en commissieleden, die allemaal eigen ideeën en doelen hebben. Uiteindelijk dien jij verantwoording af te leggen, dus weet waar je ja en nee op kan én durft te zeggen. Je kan je voorstellen dat deze gesprekken de nodige discussie en commotie op gang brengen. Mijn opvolger dient hier dus zeker weten een luisterend oor aan te bieden, maar moet ook sterk in zijn of haar schoenen staan om uiteindelijk de juiste koers te kunnen en durven kiezen.


Secretaris & HR

Als Secretaris van het bestuur ben je verantwoordelijk voor het interne contact en de administratie van de vereniging. Zo beheer je de mail, schrijf je de nieuwsbrief en notuleer bij de bestuursvergaderingen. Je zorgt er daarnaast voor dat belangrijke documentatie open voor inzage door leden beschikbaar is op de bestuurskamer. Tot slot ben jij als Secretaris verantwoordelijk voor het bijhouden en regelmatig opschonen van de ledenlijst. Er is niets wat jou ontgaat!

De Commissaris HR buigt zich vooral over het vormen en functioneren van de commissies. Ook als er op persoonlijk vlak iets speelt bij een lid, dan kan de HR ingrijpen. Omdat de Secretaris veel bezig is met andere zaken met betrekking tot de leden, ligt de functie van de Commissaris HR mooi in het verlengde hiervan. De twee functies hoeven echter niet per se gepaard te gaan.

Het zijn van Secretaris & HR is een rol die zich vooral achter de schermen afspeelt, maar is daarom zeker niet minder belangrijk! Je werkt veel samen met de andere bestuursleden en je staat altijd klaar voor leden met vragen. Zo maak ook jij een verschil.


Commissaris Extern 

De Commissaris Extern is verantwoordelijk voor het sluiten van alle sponsorovereenkomsten en het onderhouden van het contact en de relaties met de onze partners. In de zomer ga je bij alle potentiële sponsoren op gesprek om een sponsorpakket af te sluiten waar alle partijen blij mee zijn. Verder ben je het hele jaar op zoek naar nieuwe samenwerkingsmogelijkheden. Bij onze relatief jonge vereniging liggen hier nog veel kansen! Daarnaast ben jij voor de externe relaties het gezicht van de vereniging en het is dus belangrijk dat vragen van buitenaf tijdig, adequaat en assertief worden afgehandeld. Als Commissaris Extern heb je dus een erg dynamisch, en bovenal uitdagend takenpakket!


Commissaris Media

Als Commissaris Media ben je verantwoordelijk voor het op de kaart zetten van de vereniging; jij zorgt ervoor dat iedereen altijd weet wat er speelt. Denk hierbij aan het runnen van de social media en website, maar ook aan het ontwerpen van posters, flyers en een huisstijl voor de vereniging. Je leert dus een hoop over grafisch ontwerpen en werken met vormgeef-programma’s. Daarnaast ben jij degene die zich bezighoudt met het werven van nieuwe leden en manieren verzint om hen te bereiken. Van alle functies is de functie van Commissaris Media dus het meest ‘zichtbaar’, waardoor je echt jouw stempel kan drukken en al jouw creatieve ideeën tot uiting kan brengen. Kortom: een functie die constant aandacht vergt en jou continu uitdaagt!​