Persoonlijke ervaringen Bestuur VI

Welkom op de pagina met persoonlijke ervaringen!

Ben jij benieuwd naar hoe het is om een jaartje (ja, een jaartje want de tijd vliegt voorbij) aan het roer te mogen staan van onze prachtige vereniging? Lees hieronder hoe een bestuursjaar de zittende bestuursleden beviel. 

Iedere week zal er een nieuwe persoonlijke ervaring worden gepubliceerd. Houd onze website dus in de gaten voor de functie die jij adoreert. 


Linda Nguyen | Secretaris


Ongeveer een jaar geleden stond ik precies voor dezelfde keuze waar jij nu wellicht ook voor staat. Na goed nadenken, heb ik besloten om te solliciteren voor een bestuursfunctie binnen het zesde bestuur bij SFEER Amsterdam. Vanaf dat moment heb ik nog seconde spijt gehad van mijn keuze en kan ik het dus zeker iedereen aanraden! Na twee jaar actief lid te mogen zijn van deze jonge en mooie vereniging leek het mij een mooie uitdaging om een bestuursfunctie te vervullen. Hoewel dit jaar natuurlijk een lastig jaar is geweest, heeft het zeker ook veel leerzame momenten en mooie uitdagingen met zich meegebracht.

Vanaf eind mei 2020 wist ik dat ik dit jaar de eer had om de rol van Secretaris vervullen. Op een zonnige zaterdagmiddag kreeg ik van het vorige bestuur de opdracht om rond te lopen in het Rembrandtpark. Al snel kwam ik een paar van mijn aankomende bestuursgenoten tegen. Vanaf dat moment wisten wij dat wij, Bestuur VI, een jaar lang aan het roer zullen staan van SFEER Amsterdam. We begonnen al gauw met het schrijven van ons beleidsplan en mochten toen echt goed nadenken hoe wij SFEER naar een nog hoger niveau konden tillen.

Als Secretaris binnen het bestuur schrijf ik altijd de notulen, houd ik de ledenadministratie en het verenigingsarchief bij, schrijf ik de nieuwsbrieven en beantwoord ik vaak de vragen die binnenkomen via de mail. Daarnaast ben je als bestuurslid ook coördinator van enkele commissies. Als coördinator stuur je de commissies aan en probeer je met je commissieleden de mooiste evenementen te organiseren. Dit jaar was ik de coördinator van de Studiereiscommissie en de Actieve Leden & Alumni commissie.

In het begin was het nog een beetje uitvogelen hoe ik de notulen echt moest vormgeven maar al snel vond ik mijn draai hierin. Voordat ik Secretaris werd, heb ik zelf nooit zo vaak notulen geschreven. Ik kan dus als geen ander begrijpen dat je hier misschien tegenop kijkt. Maar je hoeft je er zeker geen zorgen over te maken, je zult hier snel handig in worden en doordat je overzichtelijk te werk dient te gaan zal dit een vaardigheid zijn die zeker later van pas zal komen. 

Ik vond het fijn dat ik als Secretaris verschillende taken had en zo dus ook een breed takenpakket, zelf vond ik het ook leuk om waar nodig bij te springen. Doordat je als Secretaris het aanspreekpunt bent voor leden bij vragen en daarnaast ook de mails schrijft, ontwikkel je al snel je communicatieve vaardigheden. Een van de mooiste dingen die ik uit mijn bestuursjaar haal, is denk ik wel dat je heel goed leert samenwerken. Zowel als bestuurslid binnen het bestuur maar ook als coördinator binnen je commissie.  Je werkt samen met verschillende mensen, je leert van elkaar en dit is iets wat je voor de rest van je leven meeneemt.

Dit jaar is misschien anders verlopen dan we hadden verwacht, veel online evenementen in plaats van fysiek, de ene golf na de andere, maatregelen die werden versoepeld maar ook kort daarna weer werden aangescherpt. Het is niet altijd makkelijk en misschien is dat alleen maar goed. Je leert van je fouten en hoe je hier in de toekomst mee om kunt gaan. Een van de mooiste dingen uit zo’n jaar vind ik dat je uiteindelijk veel over jezelf leert. Naast dat het allemaal heel leerzaam is, is het natuurlijk ook super leuk en gezellig. Samen met je bestuursgenoten vorm je een hecht team en leer je elkaar goed kennen. Het kan misschien klinken als een hectisch jaar want uiteindelijk ben je als bestuur wel verantwoordelijk voor de vereniging. Maar je krijgt de mogelijkheid om veel mede fiscale studenten te ontmoeten, om de mooiste vriendschappen te sluiten en om misschien wel een van de mooiste tijden uit je studententijd mee te maken. Het is zeker ook mogelijk om naast een bestuursjaar enkele vakken te volgen, te werken en tussendoor ook af en toe te ontspannen.

Ik had het dus al met al voor geen goud willen missen!

Het is natuurlijk lastig om in zo’n kort stuk alles over mijn bestuursjaar te vertellen. Mocht je nou benieuwd zijn naar deze functie of hoe het is om een bestuursjaar te vervullen dan kan je altijd contact opnemen via: +31649719005 of secretaris@sfeeramsterdam.nl

Ik vertel je graag meer over mijn persoonlijke ervaring!

Linda

Commissaris Media & HR 

| Loulou de Marez Oyens

Lief lid,


Het doet mij stiekem een beetje pijn om na te denken over Bestuur VII. Ik ben halverwege mijn bestuursjaar maar heb het gevoel alsof ik pas drie weken Commissaris Media & HR ben. Een jaar geleden stond ík op het punt om een van de beste keuzes uit mijn leven te maken. Dit jaar was misschien een turbulent jaar en niet helemaal zoals ik het verwacht had maar, met de kennis die ik nu heb, zou ik deze keuze zo weer maken.

Door de vele uitdagingen die het coronavirus met zich meebracht, moesten wij afgelopen jaar vaak ‘last minute decisions’ maken, het stuur 180 graden draaien, flexibel zijn en vooral creatief blijven. Samen met mijn mede-bestuursgenoten was dit een leuke uitdaging en waren onze bestuursvergaderingen altijd turbulent, met veel leuke ideeën, serieuze momenten maar vooral met veel plezier.

Wat ik ontzettend leuk vind aan de functie als Commissaris Media is dat je enorm veel vrijheid hebt en de functie ontzettend variërend is. Van het maken van banners voor de verschillende evenementen tot het bijhouden van de sociale mediakanalen. Ik moest aan het begin even wennen en na wat pielen vind je dan toch je eigen draai aan de marketing. Het loslaten van mijn creatieve geest vond ik altijd heerlijk, bijvoorbeeld bij het kiezen van onze merchandise en hoe dat er dan precies uit zou moeten zien. Als Commissaris Media heb je ook contact met alle commissieleden marketing uit iedere commissie. Met de commissieleden ben je in overleg over de promotie van de evenementen die door die specifieke commissie worden georganiseerd. Wat ik daar zo leuk aan vind, is dat ik naast mijn eigen commissies (de Borrelcommissie, de Discografische Commissie en de Eerstejaarscommissie) ook een kijkje heb in de keuken van de andere commissies en de prachtige evenementen die zij, vol hartstocht, organiseren.

Naast mijn functie als Commissaris Media bekleed ik dit jaar ook de functie als HR. Ik regel de interne relaties en ben het aanspreekpunt voor als mensen met problemen zitten. Als HR neem jij de bestuur- en commissiesollicitaties af. De functie van HR bevalt mij enorm om te bekleden omdat ik altijd wel in een ben voor een kopje koffie en gezelligheid.

Dit bestuursjaar zal er waarschijnlijk een voor in de boeken worden vanwege corona maar het ziet ernaar uit dat het volgend jaar allemaal weer los zal lopen. De intensiteit van een non-corona bestuursjaar kan ik niet inschatten (en ik raad je dan ook zeker aan om het te vragen aan een van mijn voorgangers) maar ik kan in dit bestuursjaar mijn studie afronden. Toen ik de keuze maakte was ik benieuwd of ik vakken kon volgen naast mijn bestuursjaar, dit is mij gelukt maar SFEER is altijd mijn prioriteit nummer één. Het was een unieke kans die ik dan ook graag met twee handen aannam en tot op de dag van vandaag heb ik hier geen moment spijt van gehad.

Het is heel moeilijk om al mijn ervaringen in zo’n klein stukje op te schrijven. Dus ben jij benieuwd naar deze functies of heb je misschien meer vragen over een bestuursjaar? Dan ben ik altijd in voor een (virtueel) kopje koffie of een munttheetje! Ik ben verder te bereiken via media@sfeeramsterdam.nl of 06 48 53 12 37 voor andere vragen of als je gewoon je hart wilt luchten!

Loulou 2.0