Voorzitter

Mijn naam is Linda en dit jaar had ik de eer om binnen het bestuur de Voorzitter te zijn. Na een bestuursjaar als Secretaris kon ik er niet genoeg van krijgen en besloot ik om voor nog een bestuursjaar te solliciteren. Dit jaar was het een grote uitdaging voor ons als bestuur. Mede omdat we aan het begin van het jaar nog rekening moesten houden met verschillende lockdowns en de organisatorische moeilijkheden die daarmee gepaard gaan. Gelukkig ging alles steeds meer open en kunnen we nu tegen het einde van ons bestuursjaar trots zijn op onze vele mooie evenementen. Het cliché van 'geniet ervan want voordat je het weet is het alweer voorbij’ is dan ook zeker helemaal waar. Ik vertel je daarom graag wat het voorzitterschap inhoudt maar ook vooral waarom een bestuursjaar bij SFEER zo leuk is.


De Voorzitter is het gezicht van de vereniging en eindverantwoordelijke voor de dagelijkse leiding. Dit kan soms nogal eng klinken maar je staat er nooit alleen voor en je hebt vier andere bestuursleden die je altijd willen helpen.

Als voorzitter leid je de vergaderingen; zo stel je voor elke vergadering een agenda op. De Voorzitter is iemand die goed het overzicht houdt en de andere bestuursleden helpt waar nodig.


Wat ik dit jaar het meest hebt geleerd is o.a. om voor een grote groep te spreken. Aan het begin van het jaar was dit een van de dingen die ik doodeng vond om te doen maar door het jaar heen heb ik geleerd hoe ik dit moet aanpakken en ik kan nu wel zeggen dat ik het soms zelfs leuk vind om te doen. Natuurlijk leer je verder super veel dingen zoals samenwerken, plannen en organiseren.


Verder houdt de Voorzitter contact met de universiteit maar ook met andere instanties zoals bijvoorbeeld het GLOF (Groot Landelijk Overleg Fiscalisten). Als afgevaardigde van het GLOF ga je enkele keren per jaar vergaderen en dineren met andere afgevaardigden van de verschillende fiscale studieverenigingen in het land. Daarnaast zie je de andere bestuursleden van de verschillende verenigingen ook vaak tijdens de constitutieborrels en besturendagen. Naast dat het leuk is om de andere besturen geregeld te zien helpt het ook met het uitbreiden van je netwerk.


In een bestuursjaar bouw je een hechte band op met je bestuursleden, maak je nieuwe vrienden met andere bestuursleden door het land en leer je een groot gedeelte van de leden kennen. Je maakt de mooiste momenten mee en houdt vrienden voor het leven over. Ik kan het dus zeker aan iedereen aanraden!


Heb je nog vragen over het voorzitterschap of een bestuursjaar? Mail dan al je vragen naar voorzitter@sfeeramsterdam.nl of app ze naar +31 6 49 71 90 05. Ik beantwoord ze graag!

Bestuursfoto_Linda.JPEG