Secretaris & HR

Lieve leden,


Deze week vertel ik jullie iets over mijn functie als Secretaris & HR binnen de mooiste fiscale vereniging van Nederland; SFEER.


Als Secretaris ben ik verantwoordelijk voor het ledenbestand. Zo houd je onder andere de Aspirant Leden en de Alumni Leden bij.

Daarnaast ben je als Secretaris verantwoordelijk voor de infomail. Op de infomail komen mails binnen met allerlei algemene vragen; denk hierbij aan vragen over lidmaatschap, wettenbundels, evenementen en nog meer.

Je bent kort gezegd het aanspreekpunt voor de leden.

Als secretaris ben je ook de notulist voor bestuursvergaderingen en ALV’s.
Je houdt voor iedereen overzichtelijk bij wat er besproken wordt en zorgt dat het voor iedereen terug te lezen is.


Verder heb ik naast mijn functie Secretaris ook de functie HR erbij gekregen. Als HR verzorg je alle commissie- en bestuurssollicitaties. Zo heb ik samen met een ander bestuurslid van al onze Actieve Leden de sollicitatie afgenomen. Ik vond dit echt heel leuk om te doen! Je leert op deze manier heel veel leden kennen en je hebt altijd wel een leuk gesprek. Daarnaast is het ook leuk om aan de andere kant van de tafel te zitten en de vragen te stellen.

Bovendien ben je als HR ook het aanspreekpunt voor leden indien er een persoonlijke situatie is waar hij/zij over wil praten.

Het leuke aan mijn functie vind ik dat je veel leden leert kennen. Mijn functie is veelzijdig en het is altijd fijn om een lid of bestuurslid te kunnen helpen.


Je hebt als bestuurslid bij SFEER de mogelijkheid om zelf de commissies te kiezen die je wilt begeleiden. Zo ben ik dit jaar coördinerend bestuurslid van de Studiereiscommissie wat zeker een aanrader is! Je mag namelijk alles zelf bepalen voor de reis, bijvoorbeeld: De locatie waar de reis naar toe gaat. Als je meer van borrelen houdt en liever borrels organiseert, is de borrelcommissie misschien helemaal iets voor jou! Je hebt daar in beginsel een keuzevrijheid in welke commissie je kiest.


Daarnaast leer je tijdens een bestuursjaar je bestuursgenoten super goed kennen. Je gaat met elkaar naar leuke evenementen, constitutieborrels en vaak organiseren kantoren besturendiners. Deze zijn echt heel gaaf. Op deze manier leer je ook de andere fiscale verenigingen kennen door heel Nederland. Zelf zijn wij naar Maastricht en Tilburg afgereisd voor constitutieborrels. Je komt de andere fiscale verenigingen van het land op verschillende evenementen weer tegen, het is dan leuk als je elkaar een beetje kent.


Een bestuursjaar kan je best uit je comfortzone brengen, maar het is heel leerzaam en je leert jezelf echt kennen. Ik heb totaal geen spijt gehad van mijn keuze en ik heb tot nu toe een geweldig jaar gehad samen met mijn mede bestuursgenoten! Ik had dit voor geen goud willen missen.


Ben je nieuwsgierig geworden naar mijn functie of heb je een vraag? Bel mij gerust of stuur een appje naar 0618171291.


Met vriendelijke groet,


Catrijn Griffioen

Secretaris & HR

Bestuursfoto_Catrijn.jpeg