Commissaris Extern & Vice Voorzitter

Beste leden,

Aan mij de eer om als eerste mijn verhaal over mijn bestuursfunctie te vertellen. Het voelt raar om nu al over Bestuur VIII na te denken. Ik kan mij nog steeds de dag herinneren waarop ik werd gebeld en mij verteld werd dat ik de Commissaris Extern en Vicevoorzitter van SFEER zou worden voor het aankomende jaar.
Als Commissaris Extern ben jij verantwoordelijk voor de relatie van SFEER met haar partners. Dit houdt in dat jij voor kantoren waar SFEER mee samenwerkt het eerste aanspreekpunt bent. Hierdoor word jij voor hen het gezicht van de vereniging. Het eerste moment waarop jij de kantoren leert kennen is tijdens de zomerperiode. In de zomer ga je samen met de Penningmeester alle kantoren waar SFEER mee samenwerkt langs om de samenwerking van het komende jaar te bespreken. Hierdoor krijg je al vrij snel een goed beeld van hoe het fiscale landschap eruitziet. Je spreekt mensen van elke hoek van de fiscaliteit. Van de Big Four tot kleine belasting boetiekkantoren; SFEER heeft samenwerkingen met een grote verscheidenheid aan kantoren. Dit heeft niet alleen het voordeel dat jij de fiscale kantoren leert kennen maar ook dat de kantoren jou leren kennen. Naast dat je het fiscale landschap leert kennen leer je ook commerciële skills en hoe je op een vriendelijke maar toch zakelijke manier kan onderhandelen.
Nadat de zomer over is en het collegejaar weer in volle toeren draait komt de andere kant van de functie naar boven. Tijdens het collegejaar door ben je voornamelijk bezig de afspraken die in de zomer gemaakt zijn waar te maken. Samen met de Carrièrecommissie houd je je bezig met de organisatie en coördinatie van inhousedagen, borrellezingen en andere inhoudelijke evenementen. Daarnaast ben jij ook verantwoordelijk voor de organisatie van het mooiste jaarlijkse evenement van SFEER: De Bedrijvendag. Tijdens de organisatie leer je veel over management van grote organisaties en hoe je snel kunt schakelen als er problemen opkomen. Het leukste van het organiseren van deze evenementen vind ik dat je gelijk de impact kan zien die je op andere mensen hun leven hebt. Voor veel studenten is een inhousedag of de Bedrijvendag het eerste moment waarop zij in contact komen met de fiscale arbeidsmarkt. Ik hoor en zie de afgelopen maanden veel verhalen van SFEER-leden die door de Bedrijvendag hun eerste werkstudentschap of stage hebben gekregen.

Dit jaar is al met al het leukste studiejaar wat ik tot nu heb gehad in mijn studententijd. Naast dat ik veel geleerd heb, heb ik ook enorm veel gelachen en uiterst gezellige momenten met mijn medebestuursgenoten, SFEER-leden en besturen van andere verenigingen gehad. Ik kan iedereen aanraden om zo een jaar te doen.

Om zo een prachtjaar in zulke korte tekst te uit te leggen doet het eigenlijk geen recht. Mocht je geïnteresseerd zijn of vragen hebben over deze functie dan kan je mij altijd een appje sturen via +31651686492.

Met vriendelijke groet,

Stijn Walthuis

Commissaris Extern & Vicevoorzitter


Bestuursfoto_Stijn.jpeg